Free shipping on all orders over €100
Språk / Language
0
Cart

Your basket is empty!

To the shop

FAQs

Vilka råvaror och komponenter använder vi?

Alla våra leverantörer är noga utvalda för att kunna leva upp till de högt ställda krav på miljöfrågor och hållbarhet som vi och våra medvetna kunder har.

Vi använder ett vax som tillverkas av ekologisk soja, en hundra procent vegetabilisk, förnyelsebar, koldioxidneutral och giftfri produkt.

Våra glasformar kommer från en av nordens få miljöcertifierade leverantörer i grossistbranschen som också är medlem i REPA och Svensk Glasåtervinning.

Vår doftleverantör har en tydlig grön filosofi och har bland annat reducerat sina koldioxidutsläpp med hela 65 procent de senaste två åren. De är också medlemmar i, och godkända av, IFRA (International Fragrance Association).

Vår förpackningsleverantör är certifierad enligt FSC (Forest Stewardship Council) som främjar ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar.

Varför har vi valt sojavax som huvudkomponent i våra ljus?

Det är en hundra procent vegetabilisk, förnyelsebar, koldioxidneutral och giftfri produkt som dessutom brinner renare och bättre än många andra icke hållbara alternativ. Sojavax har också en enastående god förmåga att absorbera våra dofter. Att använda vax från ekologiskt soja i våra ljus är för oss därför en självklarhet.

Vilka dofter använder vi i våra produkter?

Vi har samlat det bästa från naturen och låtit ledande parfymörer ta fram våra ljuvliga och unika doftsammansättningar som ger en varaktig väldoft.  De eteriska oljorna har vi tillsatt för deras stimulerande effekt på både kropp och själ.

Hur mycket doftar våra ljus och doftpinnar?

Vi älskar våra dofter och vi vill att rummen som våra produkter placeras i ska fyllas av väldoft. Samtidigt ska doften inte vara överväldigande och vi tror att vi med våra recept har funnit en perfekt mängd som ger en tydlig karaktär utan att den tar överhand.

Hur används ljusen på bästa sätt?

Var noga med att låta ljuset smälta ut till kanterna av behållaren under varje användning, detta gör att ljuset brinner jämnt och risken för en så kallad ”tunnelbildning” minskas. Korta av veken om lågan blir för stor, ställ också alltid ljuset på värmetåligt underlag eftersom behållaren kan komma att bli varm under användning. Lämna aldrig ett tänt ljus utan uppsikt och förvara ljuset utom räckhåll för barn och husdjur.

Hur används doftpinnarna på bästa sätt?

Doften har en hållbarhet på 4-6 månader. Använd fler pinnar för en tydligare doft. Vänd på pinnarna veckovis för maximal dofteffekt. Känsliga individer bör undvika hudkontakt då oljan kan ge allergiska besvär.

Kan våra glasformar användas till andra ändamål?

Ta bort veken och avlägsna kvarvarande vaxrester med varmt vatten och tvål.