Free shipping on all orders over €100
Språk / Language
0
Cart

Your basket is empty!

To the shop

Terms of use

Är det något du undrar över gällande våra villkor når du oss enklast via mejl info@torplyktan.com

1. Köp

Vid beställning träffas avtal om köp först när Torplyktan bekräftat beställningen genom en orderbekräftelse. En orderbekräftelse skickas senast 24 timmar efter att beställning mottagits av Torplyktan. Om leveranstid ändras i beställningen kommer kunden att meddelas snarast möjligt. Du har alltid rätt att häva köpet utan kostnad fram till att varan är skickad. Torplyktan har ägande och återtaganderätt till samtliga produkter tills dess att fullständig betalning har mottagits från kund. För att handla hos oss måste du vara 18 år och Torplyktan måste kunna fastställa kundens bostadsadress. 

2. Priser

I priserna ingår moms med 25 %.

3. Frakt 

En fraktkostnad om 49kr tillkommer på beställningar under 500kr inom Sverige. Beställningar över 500kr är fraktfritt. 

4. Betalningsalternativ/betalningsvillkor

Vi använder PayPal för säkra betalningar. Läs mer om Paypal här: https://www.paypal.com/se

4.1 Kortbetalning

Du kan betala med alla de vanligaste korten och vår samarbetspartner PayPal gör att din betalning är trygg och smidig.

4.2 Direktbetalning via ditt PayPal-konto

Skriv in din e-postadress och ditt PayPal-lösenord för att bekräfta din betalning.

5. Leveranser

Beställningar som görs före klockan 12.00 på helgfri vardag behandlas samma dag och levereras normalt inom 1-3 arbetsdagar.

Vi reserverar oss för att samtliga lagervaror blir slutsålda innan vi hinner uppdatera hemsidan, och då upplyser vi kunderna om den beräknade leveranstiden. Kunden har alltid rätt att häva köp utan kostnad om inte varan finns i lager. Paketen levereras av Posten eller annan transportör till utlämningsställe eller skickas som post. 

6. Transport 

Torplyktan ansvarar för transport till dig som kund. Du och transportföretaget står för risken vid eventuell retur till oss. 

7. Skadade varor 

När du får dina varor är det viktigt att du kontrollerar din beställning direkt.  Har du mottagit en felaktig eller skadad vara, kontakta oss så snart som möjligt via e-post till info@torplyktan.com

8. Ångerrätt och öppet köp

Privatkunder har enligt distansavtalslagen rätt till 14 dagars ångerrätt. Detta innebär att du som kund har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan. Återsänd vara måste vara oanvänd och i sin originalförpackning. Vid utnyttjande av ångerrätt/öppet köp står kunden för returfrakten. 

Som kund hos oss erbjuder Torplyktan även bytesrätt inom 30 dagar från det att du beställt varan. Detta gäller endast oanvända produkter.

9. Reklamationer 

Om du vill reklamera en skadad eller felaktig produkt ber vi dig kontakta oss via e-post för vidare instruktioner. Meddela oss via e-post info@torplyktan.com innan du skickar något. Lägg med fakturan/kvittot så att vi kan identifiera returen och kom ihåg att du ansvarar för frakten till oss.

Vid en eventuell tvist följer vi alltid ARN:s rekommendationer.   

10. Återbetalningar 

Återbetalning sker via PayPal. Summan återbetalas alltid till samma konto som använts vid köpet och snarast möjligt från det att vi har mottagit och godkänt returen.

11. Reservationer 

Vi reserverar oss för ändringar i priser till följd av stora prisavvikelser från våra leverantörer, felskrivningar eller andra fel som ligger utanför vår kontroll. Läs mer om oförutsedda händelser under Force Majeur nedan. 

12. Skydd av personuppgifter

I samband med registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet endast i syfte för att fullfölja och tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Enligt PUL (personuppgiftslagen) har du rätt att få den information som vi har registrerat på dig och om du anser den vara felaktig eller irrelevant kan du begära rättelse eller borttagning ur vårt kundregister. Kontakta i så fall vår kundservice på e-post info@torplyktan.com Vi försäkrar även att vi inte kommer sälja eller överlåta några personuppgifter (se vår privacy policy).   

13. Ej uthämtat paket

Om ditt paket anländer till ett utlämningsställe skickas en avisering via e-post eller sms till dig. Du som kund är ansvarig för att det mobilnummer, den adress och den e-postadress du angivit är korrekta. Om du inte hämtar ut ditt paket så debiteras du en administrativ avgift på 250 kr. 

14. Force Majeure

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut och jämförbara händelser utanför vår kontroll vilka ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal. 

Nedan följer länkar till Konsumentverket och ARN där du kan läsa mer detaljerat om konsumentköplagen och distansavtalslagen. 

http://www.konsumentverket.se/

http://www.arn.se/