Fri frakt inom Sverige vid köp över 500 kr

Frågor och svar

Vilka råvaror och komponenter använder ni?

Alla våra leverantörer är noga utvalda för att kunna leva upp till de högt ställda krav på miljöfrågor och hållbarhet som vi och våra medvetna kunder har.

Vi använder ett vax som tillverkas i Sverige av hållbart framställda sojabönor, en hundra procent vegetabilisk, förnyelsebar, koldioxidneutral och giftfri produkt. Den höga kvaliteten på vaxet gör att vi inte behöver tillsätta paraffin eller andra fossila tillsatser.

De flesta av våra glasformar är tillverkade av 50-90% återvunnet glas och kommer från en av nordens få miljöcertifierade leverantörer i grossistbranschen som också är medlem i FTI och Svensk Glasåtervinning.

Vår doftleverantör har en tydlig grön filosofi och har bland annat reducerat sina koldioxidutsläpp med hela 65 procent de senaste åren. De är också medlemmar i, och godkända av, IFRA (International Fragrance Association).

Vår förpackningsleverantör är certifierad enligt FSC (Forest Stewardship Council) som främjar ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar. 100% av deras kartongspill går till återvinning och blir en ny returkartong.

Varför har ni valt sojavax som huvudkomponent i era doftljus?

Det är en hundra procent vegetabilisk, vegansk, förnyelsebar, koldioxidneutral och giftfri produkt som dessutom brinner renare och bättre än många andra icke hållbara alternativ. Sojavax har också en enastående god förmåga att absorbera våra dofter. Att använda ett svensktillverkat vax från hållbart framställd soja i våra ljus är för oss därför en självklarhet.

Kan ni hjälpa mig med tillverkning av mina egna produkter?

Självklart hjälper vi gärna till med detta! Se vår avdelning för Private Label för mer information.

Kan glasformarna användas till andra ändamål?

Självklart! Ta bort veken och avlägsna kvarvarande vaxrester med varmt vatten och tvål. Våra förpackningar är producerade av återvunnet material från en lokal leverantör med hållbarhet i fokus. Etiketten runt glaset är tillverkat i samma material för en enklare återvinning och uppmuntran till återbruk.

Hur mycket doftar ljusen och doftpinnarna?

Vi älskar våra dofter och vi vill att rummen som våra produkter placeras i ska fyllas av väldoft. Samtidigt ska doften inte vara överväldigande och vi tror att vi med våra recept har funnit en perfekt mängd som ger en tydlig karaktär utan att den tar överhand. Doftstyrkan på doftpinnarna kan enkelt justeras genom att använda fler pinnar för en tydligare doft eller färre pinnar för en lättare doft.

Hur används ljusen på bästa sätt?

Var noga med att låta ljuset smälta ut till kanterna av behållaren under varje användning. Detta gör att ljuset brinner jämnt och risken för en så kallad ”tunnelbildning” minskar.

Placera ljuset på en plats fritt från drag då drag kan medföra att vaxet smälter ojämnt.

Trimma alltid veken innan varje användning och korta av veken om lågan blir för stor.

Ställ alltid ljuset på ett värmetåligt underlag eftersom behållaren kan komma att bli varm under användning. Lämna aldrig ett tänt ljus utan uppsikt och förvara ljuset utom räckhåll för barn och husdjur.

Hur används doftpinnarna på bästa sätt?

Använd fler pinnar för en tydligare doft och vänd på pinnarna veckovis för maximal dofteffekt. Överkänslighet mot doftoljan kan förekomma. Tvätta därför med tvål och vatten vid eventuell hudkontakt. Doften har en hållbarhet på minst 4-6 månader. 

Är alla era produkter tillverkade i Sverige?

Ja, alla våra produkter är tillverkade i Sverige. Doftljusen och doftpinnarna fylls för hand och paketeras i vår egen fabrik i Västergötland. Tvål/bodywash tillverkas, fylls och paketeras i en annan fabrik ca 40 minuter från vår egen.